[O1] Oświetlenie bagażnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • integrator
    Classic
    • 2007
    • 12

Zamieszczone przez Maru 123
    producent zaleca min. temp. ok 15st C :roll:
    heh myślę że to się da zrobić w garażu :P
  • ZYBI68
    Rider
    S_OCP Member
    • 2006
    • 697
    • Octavia II (1Z3)
    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Dzisiaj po wyjeciu polki tylnej stwierdzilem nie gasnace oswietlenie bagaznika (co tlumaczy szybkie rozladowanie aku ) . Ale teraz nastepny problem co moze byc tego przyczyna , czy w zamku klapy tylnej jest taki sam mikrowylacznik co w drzwiach ktory da sie wymienic czy pozostaje wymiana zamka lub inne przyczyny
    Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl

Komentarz

• rogoz
      Rider
      • 2006
      • 397

Po pierwsze to zdejmij duży plastik (jest na zatrzaskach) i odłączać złączkę wiązki elektrycznej przy zamku. Wtedy światło zgaśnie.
      Potem wymontuj zamek (3 torxy + zdjęcie cięgna) i zobacza co się dzieje ze stykami wyłącznika. Jeżeli nic się nie da zrobić to trzeba kupić nowy zamek - 170zł w ASO

Komentarz

• ZYBI68
        Rider
        S_OCP Member
        • 2006
        • 697
        • Octavia II (1Z3)
        • BKD 2.0 TDI 140 KM

rogoz, światło odłączyłem poprostu wymontowałem żarówkę . Pytam aby być pewny demontując zamek bo troche pogoda nie taka aby robić to przy samochodzie a zostawić go z otwartym bagażnikiem przed blokiem to niezabardzo :szeroki_usmiech
        Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl

Komentarz

• Luki80a
          Rider
          • 2010
          • 341
          • Octavia III combi (5E5)
          • ALH 1.9 TDI VP 90 KM
          • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Witam.
          Odświeżę trochę temat.
          Mianowicie po zamknięciu klapy bagażnika, nie gaśnie podświetlenie.
          Rozebrałem zamek, i okazało się że jest pęknięty ten biały plastik który dociska taki czarny, który schodzi na mikrostyk podczas zamykania klapy.
          W związku z tym mam pytanie. Czy można gdzieś dokupić sam ten plastik który chodzi na metalowym bolcu ze sprężyną, lub ktoś z Was przerabiał ten temat, i ma jakiś sprawdzony patent żeby to miało „ręce i nogi”.
          Kupno nowego zamka raczej odpada ze względu na cenę :shock:
          Była O1 AGR

Jest O1FL ALH

Komentarz

Pracuję...